Opgegroeid in een ondernemend middenstandsgezin, koos ik na de hbs voor de hbo-opleiding Toerisme en Recreatie. Die richting sloot goed aan bij mijn hang naar ongebaande paden en de wens ‘iets’ voor de derde wereld te betekenen. Het toerisme bleek echter niet de gedroomde bijdrage aan een rechtvaardige samenleving op te leveren. Daarom switchte ik na mijn afstuderen naar een loopbaan binnen idealistische organisaties. Met thema’s als projectonderwijs over derdewereldzaken en inburgering voor Vietnamese bootvluchtelingen.
Carina Stoop

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Mijn talent voor de meer zakelijke kant bleek overduidelijk. Idealisme gecombineerd met gezond realisme. In deze context was ik onder meer als zakelijk coördinator verbonden aan een vrouwenhulpverleningscentrum, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en een advies- en trainingsbureau voor medezeggenschap.

Ik ontdekte het plezier om als projectleider te opereren. Niet alleen via het organiseren van internationale congressen of de ontwikkeling van de wereldwinkelcadeaubon, maar ook bij het produceren van communicatie-uitingen en de realisatie van huisvestingsoplossingen. Via de post-hbo-opleiding Management verdiepte ik mijn vakmatige kennis. Ook volgde ik trainingen in projectmanagement (Prince 2) en oplossingsgericht werken.

Vanuit het vermogen zakelijk een verschil te maken, startte ik op 1 januari 2001 mijn eigen praktijk. Met de wil om van betekenis te zijn bij initiatieven met een kop en een staart, in inspirerende en toekomstgerichte omgevingen.

Reacties zijn gesloten.